Pel que fa al contingut haig de dir que m'ha agradat molt. Defineix un munt de pautes i estràtegies per educar els fills avisant de les conseqüències d'una i altra estrategia. Sense pontificar exageradament.
En cito dos fragments:
"En los primeros años de vida. Los hijos necesitan normas claras en cuanto a horarios, hábitos, pautas de conducta y convivencia. La ausencia de éstas puede producir desorientacion y conflictos". Esta clar que molts pares tenen la temptacio de pensar que ja li ensenyarà les normes quan sigui gran i quan és gran ja és massa tard... Els metges parlen dels "Terrible two" com l'edat en que els nens busquen els límits de tot.
L'altre cita:
"La pareja no puede girar entorno al hijo com si fuera LO UNICO. (...)
Si los padres justifican su relación sólo en la educación del hijo, olvidàndose de su propio crecimiento personal y de mejorar y cuidar su relación de pareja, no es de extrañar que ésta acabe viéndose afectada". Precisament ahir vaig coneixer dos pares separats arrel del primer fill. Ambdós (un noi i una noia) culpaben del trencament a la diferent atencio que havien donat/rebut de la seva parella. En el cas del noi, la seva ex el deixava a casa amb el nen per poder sortir amb les amigues. I en el cas de la noia, era ella qui rebia acusacions de viure nomes pel fill obviant el seu marit. Està clar que els fills separen però si alguna cosa separa és oblidar que el fill es el fruit d'una relacio d'amor i un desitg de formar una familia. Si ens preocupem només del fruit i descurem regar i abonar l'arbre d'on ha sortit, aquest es debilitira i acabara enmalaltint. Curiosa contradicció la de la parella que anteposa els fills, fins a deixar morir l'origen i el motor de la seva actual font de felicitat i atenció.
Altres dades del llibre:
Editorial la esfera de los libros, 308 pagines, lletra petita, 8 euros.
Jordi Garcia i Serra
---
Sent From BlackBerry
Educar ES hablar y hacer entender por razonamientos lógicos.
ResponEliminaEducar NO ES gritar, NO ES pegar y NO ES hacer llorar. Eso es la vía rápida que no lleva a ningún lado.
Aunque al final... la etapa crítica es la adolescencia, cuando un chaval escoje sus amigos. Ahí si que los padres tienen que estar... atentos.