dimecres, 17 de juny del 2009

Més diners per a Catalunya i la independència d'Escòcia

La Elisenda Paluzie és una noia senzilla, amb cara de bona persona i un aire de fragilitat. Fins i tot vesteix d'una manera que no és fàcil distingir-la d'algunes de les estudiants (o estudiantas en llenguatge del ministeri de la igualtat...) de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB on ella és Degana. Sota aquesta aparença hi ha un sac de conviccions que de tant en tant germinen en flors que paga la pena olorar. Avui ha sorgit una d'elles.

Sota la coordinació de la Elisenda s'ha elaborat un estudi econòmic sobre les pensions que posa de manifest el maltracte econòmic que rebem de l'Estat Espanyol.

Si el que Catalunya paga a la Seguretat Social es repartís entre als pensionistes catalans, aquests rebrien 878,78 Eur/mes de mitjana enlloc dels 704,06 Eur/mes que reben ara. 175 Eur més CADA MES...

Per contrast, avui llegia a la premsa que un comitè paritari entre Escòcia i el Regne Unit havia determinat que Escòcia havia de rebre 24 competències més de les que actualment tenia. Alex Salmond, rebutja aquest dictamen perquè ell es partidari que es traspassin no 24 sinó TOTES les competències a la Escòcia que governa. Sembla ser que els britànics tenen més intel·ligència i sentit comú que d'altres estats de la Unió Europea pel que fa als seus territoris.

Em ve al cap aquell poema del Mío Cid "Oh Dios, qué buen vasallo si oviese buen Señor!". Tant o més podríem dir dels súbdits catalans.

Us deixo el link de l'estudi perquè el pugueu analitzar per vosaltres mateixos si teniu temps.


http://www.cercleestudissobiranistes.cat/files/pdf/contDinamicos/estudi_balana_seguretat_social_catalana_CES.pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada